Egyedülálló Szülők

Kínos, ha a volt férj még aktívan képben van

2023. június 29. - SingleParent

Krisz egy egyedülálló anyával randizik, akinek a férje valamiért féltékenységet szít a kapcsolatában.
olvasoilevel_ffi.jpg

Olvasói rovatunkban az egyedülálló szülőket érintő helyzeteket az ő szemszögükből is szeretnénk bemutatni nektek. Ezen a fórumon minden érintett megoszthatja történetét és tapasztalatát, így segíthetjük egymást, és tanulhatunk az esetleges hibákból, kutatva a lehetőségeket.

Neked is van hasonló történeted, élményed, ami az egyedülálló szülők kapcsolati igényeivel/társkeresésével kapcsolatos, vagy csak válaszolnál Krisz történetére? Küldd el a véleményed vagy saját tapasztalataid, akár név nélkül, vagy álnéven, és a legérdekesebbeket megosztjuk a blogon. Leveled erre a címre küldd el: padaamblog@gmail.com

Három éve vagyunk együtt, én 38 vagyok, ő 36. A párom elvált, és van egy gyereke. Kezdetben engem nagyon sokszor zavart, hogy a közös gyerek miatt sűrűn tartja a kapcsolatot a volt férjével. Azt értem, hogy ebben a kényszerű felállásban egyik sem akar lemondani a gyerekéről, de nekem kínos volt (valahol még most is az) hogy a volt férj még aktívan képben van. Nem az zavar, ha közös ügyek, vagy a gyerek miatt lemond velem programokat, de féltékenység-féle jelent meg bennem, abból a szempontból, hogy nem én vagyok neki az első.

Ezeket persze tudtam, már amikor összejöttem vele, és azt hittem könnyebben élem majd meg. De nem így lett. Ezt nem tudom rendezni magamban, és érzéseim nem mindig a helyes eszközökkel mutatom ki. Néha úgy érzem, jogtalanul várok el bizonyos dolgokat, néha nem szándékosan meg is bántom a páromat, de hiába tudtam róla mindent, a helyzetét az elején, közben sok mindent élesben tapasztaltam, ami átértékelt bennem pár dolgot. Olyan is volt, hogy én vittem őket a volt férj lakásához, és míg bementek, én ott vártam rájuk a kocsiban, és olyan hülyén éreztem magam, úgy, mint eddig még soha. Hogy ott van egy egykor boldog család, ...és én mit keresek itt?? ...ezt az érzést hogyan kéne felszámolnom? Lehet-e egyáltalán? Hogyan értessem meg a párommal, hogy gondoljon a jövőnkre is, ne csak a múltra?

 Mit gondoltok? Írjátok meg a kommentben, vagy ha van a témához kapcsolódó saját történeteket, küldjétek el a padaamblog@gmail.com címre

A bejegyzés trackback címe:

https://egyedulalloszulok.blog.hu/api/trackback/id/tr7918155892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.07.01. 07:08:22

Ha ezt nem tudod elfogadni, feldolgozni magadban, akkor ne kínlódj, hanem lépj tovább. Mindkettőtöknek jobb lesz így.

Apró megjegyzés, ha még próbálod menteni a kapcsolatot:

"én vittem őket a volt férj lakásához, és míg bementek, én ott vártam rájuk a kocsiban, és olyan hülyén éreztem magam, úgy, mint eddig még soha."

Ha együtt élsz a pároddal és a gyerekével, akkor te is aktívan kiveszed a részed a gyerek neveléséből - időben, érzelmileg és valószínűleg anyagilag is. Ekkor pedig ne kinn várakozz, hanem a gyerek de facto részleges gondviselőjeként te is menj be velük a volt férjhez: neked is jogod van részt venni a gyerekkel kapcsolatos találkozókon, megbeszéléseken. Ráadásul ennek során arról is meggyőződhetsz, van-e okod a féltékenységre.
süti beállítások módosítása