Egyedülálló Szülők

Hogyan érdemes szingli anyával randizni?

2024. április 25. - SingleParent

Ha a Padaam-on keresel partnert férfiként, valószínűleg túl vagy már azon a dilemmán, hogy akarsz-e szingli anyákkal randizni. De ha esetleg nem döntöttél még és hallottál bizonyos negatív sztereotípiákról, lehet, hogy nem vagy benne biztos: ez a műfaj tényleg neked való-e. Hiszen csak az lehet igazán tisztában azzal, mennyire alapvetően változtatja meg az életünket egy vagy több gyerek, aki maga is családos. Mit érdemes mérlegelni, ha szingli anyákról van szó?

szinglirandi.jpg

Először is tisztában kell lenned azzal, hogy egy gyermeket nevelő nő esetében minden más lesz a randizás folyamán, mint más esetben. Még valószínűleg akkor is, ha egyébként már nagyok a gyerekek és nem igényelnek 24 órás felügyeletet. Ha már kirepültek, akkor esetleg lehet az az érzésed, hogy már annyira nem számít a családanya státusz, de azért normális esetben mindig lesz jelentősége.

A legtöbb szingli anyának (mint a házasoknak is) örök életében a gyereke lesz az első és ezen nem szabad megsértődni. A férfiak között is jócskán akad olyan, aki számára a gyerek az első, de ha jelen van az anya is a gyerek életében (vagyis a férfi nem özvegy vagy nem hagyta faképnél a partnere), akkor rengeteg tennivalót az exfeleség vagy exélettárs fog intézni, tehát neki nem kell azért annyira készenlétben lennie, mint a legtöbb anyának.

Egy gyermektelen férfinak sokkal nagyobb kihívás ezt elfogadni, hiszen ő nem tapasztalta meg, milyen a saját család megszületése, talán kevésbé tolerálja, hogy a női partner szívében soha nem foglalhatja el az első helyet. De megfelelő érzelmi intelligenciával ez kezelhető.

A türelem kulcsfontosságú lesz. A szingli anyának eleve kevesebb az ideje, mint a legtöbb partiképes nőnek, hiszen sokszor két ember helyett gondoskodik a családról és még dolgozik is, tehát ki kell várni, hogy ráérjen találkozni, lehet, hogy az utolsó pillanatban mondja le a randit, mert beteg lett a gyerek, és lehet, hogy hosszas panaszáradattal áll elő, amikor a gyerekével valami gond van.

Ha tényleg tetszik az illető, nem érdemes siettetni és nyomasztani és főleg nem érdemes féltékenykedni, irigykedni rá, vagy követelőző viselkedéssel lejáratni magunkat. A legtöbb elvált nő, akinek gyereke van, azért nincs már együtt a férjével, mert az nem volt képes felnőttként funkcionálni a kapcsolatban… Plusz gyerekre senkinek nincs szüksége. Aki anyukát keresne magának, az ne szingli anyánál próbálkozzon.

Minden nő nagyra értékeli az érzelmi támogatást, de az, akinek ennyi plusz teher van a vállán, még sokkal érzékenyebb erre. Mindig a megoldás és ne a probléma forrása légy! Ne növeld, hanem csökkentsd a feszültséget! Ha úgy érzed, hogy erre képtelen vagy, akkor jobb, ha olyan nővel ismerkedsz inkább, akinek nincs úgyis épp elég feszültség az életében és aki inkább vágyik anyáskodásra. Aki kiélheti az anyáskodást a gyerekein, az egy férfi partnertől felnőtt viselkedést vár, nem infantilizmust.

Légy megbízható és flexibilis! Ne ígérj olyasmit, amit nem tartasz be (ez persze minden más kapcsolatra is igaz, de ha nem csak egy nőt, hanem a gyerekét is becsapod, az még sokkal súlyosabb) és ha spontán kell változtatni valamin, azon ne akadj ki! Ez is része a felelősségteljes felnőtt viselkedésnek.

Közelíts óvatosan a gyerekeihez! Ha egyáltalán be akarja neked mutatni őket (amit soha ne siettess!) tudd, hogy nagy kockázatot vállal, ha megteszi, ezért ezt alaposan át kell gondolnia. Ha te magad nem akarsz megismerkedni a gyerekekkel, az is elfogadható, bár nyilván lesznek nők, akik ettől csalódottak lesznek. Érdemes már az elején tisztázni, hogy milyen jellegű kapcsolatot kerestek: csak kettőtökről szóljon, vagy a család is a részese legyen.

Ha már olyan közel vagy a családhoz, hogy közös programokon vesztek részt, igyekezz ne fegyelmezni a gyerekeket – vagy legfeljebb akkor, ha az anyjuk erre engedélyt ad és akkor sem hatalmi szóval. Valószínűleg nem akarod, hogy megutáljanak és ne feledd: ha felébred az anyaoroszlán, mert nem úgy szóltál a gyerekeire, ahogy ő helyesnek tartja, a kapcsolatod is rámehet a dologra.

A nevelésről egyébként is csak nagyon szőrmentén nyilatkozz, mivel ez az egyik legérzékenyebb pont. Mindenki utálja, ha beleszólnak abba, hogyan neveli a gyerekét. Persze megeshet, hogy végképp nem egyeznek a nézeteitek és ez elviselhetetlenné teszi a kapcsolatot. De ha nem éltek együtt és nem tudod elfogadni a hölgy nevelési elveit, akkor egyszerűen kerüljétek a közös családi programokat.

Tény, hogy rengeteg nehézség adódhat egy ilyen ismerkedésben, de a szingli anyák többsége nagyon belevaló, talpraesett, rengeteg jó tulajdonsággal rendelkező asszony, aki már sokmindent letett az asztalra és ez értékes emberré teszi: nagy eséllyel remek partnerré is.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyedulalloszulok.blog.hu/api/trackback/id/tr8518389529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vén motoros 2024.04.26. 20:22:30

Ez egy elefántcsont-toronyban megírt filozófiai-elméleti eszmefuttatás. Én egy "vont csövű", sokat látott "gyerekes anyuka szakértő" vagyok, ugyanis 16 éves koromtól fogva mostanáig (73 vagyok) csakis és kizárólag szingli vagy nem szingli, hanem házas, de gyermekes asszony barátnőim voltak, Lánynak sosem udvaroltam. Az a tapasztalatom, hogy a gyerek a legjobb kerítő! Amikor be akartam cserkészni egy anyukát, először mindig a gyereknek "udvaroltam". (Nem kell féreérteni: semmi pedofíllia...) Ha a gyerek megszeretett, megkedvelt, akkor hozta (néha szó szerint kézenfogva "húzta") magával az anyját, és ha anyuka látja, hogy a gyerek szeret velem lenni, akkor az esetek többségében nyerésben vagyok: mivel minden anyának a gyereke az első, és utána jön minden más, a gyerek ragaszkodása pedig kikapcsolja azt a "piros szemafor"-t, ami új kapcsolat esetén a gyerek érdekében default módon tilosra van állítva. Ellenben a gyerek utál - ez szinte alig fordult elő - akkor kampeca, mert a gyerek ellenében egy anya a még jó formájában lévő fiatal Brad Pitt-et is visszautasítja. (Amúgy nem árt érteni a gyerek nyelvén.)
süti beállítások módosítása