Egyedülálló Szülők

Miért jó, ha először barátok vagyunk és csak utána jövünk össze?

2022. június 09. - SingleParent

A gyors ismerkedések világában a barátságból kifejlődő szerelem elképesztő lassúnak, komótosnak, macerásnak tűnhet, ugyanakkor számos előnye is van. Ha van olyan ember az életünkben, akivel egy húron pendülünk, és olykor elgondolkozunk azon, vajon milyen lenne randizni vele, akkor érdemes ebbe az irányba terelni a dolgokat.

bara_tokszerelem.jpeg

Lehet, hogy már régen érezzük, hogy az illető érdeklődik irántunk, de amíg foglaltak voltunk, tiszteletben tartotta, hogy van kapcsolatunk... Szakítás / válás után már ugyan elvileg közeledhetne, de az is lehet, hogy fél megtenni az első lépést, mert nem tudja, nyitottak lennénk-e rá, készen állunk-e egy új kapcsolatra, illetve tarthat attól, hogy egy rosszul sikerült kezdeményezés azt a működőképes viszonyt is elronthatja, ami addig volt köztünk.

Vagyis ha valakiről tudjuk, hogy mindig is tetszettünk neki és szívesen elmélyítenénk a kapcsolatot, de titkoljuk előle, hogy randizgatunk, mindenképp adjuk tudtára, hogy már készen állunk az újrakezdésre és finoman jelezzük, hogy vele is szívesen találkoznánk. 

De miért olyan pozitív a barátságból születő szerelem? 

  1. Olyan emberrel jövünk össze, akit már tényleg ismerünk és akiben bízunk.

 Amíg egy barátság kialakul, általában évek telnek el, és a felek igazán mélyen megismerik egymást. Tehát az ebből születő vonzalom nem kártyavár lesz, nem fantáziáink kivetítése, hanem tényeken, élményeken alapuló szeretet. Ismerni fogjuk egymás ízlését, mániáit, gyengeségeit és erősségeit... Szóval az online ismerkedéshez képest nagy előnnyel indulunk.

Könnyebb lesz megbíznunk egymásban, mert ezt a bizalmat már évek óta építjük. Kevésbé kell attól tartanunk, hogy az illető hirtelen meggondolja magát, lelép, ghostingol – ha szakításra kerül is a sor, magyarázatot biztos kapunk. 

  1. Rengeteg dolgot megbeszéltünk már korábban és nem kell mindent a nulláról kezdenünk. 

Egy kapcsolat elején a lila köd miatt és azért, mert be akarunk vágódni a másiknál, sokszor elhallhatunk dolgokat, vagy másképp viselkedünk, mint normális esetben. Egy barátnak nem tudjuk megjátszani magunkat és mikor elcsattan az első csók, már valószínűleg pontosan fogjuk tudni egymásról, hogy mit gondolunk a világról, a családról, a gyerekvállalásról, mennyit dolgozunk, hogyan osztjuk be a pénzünket... A nagy beszélgetések egy része már a hátunk mögött van, és amikor azokat megejtettük, nyugodtan lehettünk leplezetlenül őszinték. 

  1. Könnyen beilleszkedünk egymás környezetébe, baráti körébe, családjába.

 Nem két teljesen idegen világot kell összeegyeztetni, hiszen már régen jelen vagyunk egymás életében, vannak közös barátaink, ismerőseink, esetleg a családok is bevonódtak már valamilyen szinten. Hacsak nem olyan barátról van szó, akit teljesen máshonnan ismerünk, mint a többieket, az egymás életébe való beilleszkedés nem lesz bonyolult. 

Biztos, hogy közös baráti társaság esetén mindenki drukkolni is fog nekünk (kivéve persze, ha valaki más is kivetette a hálóját valamelyikünkre), és maguktól ajánlkoznak akár arra is, hogy vigyáznak a gyerekeinkre, hogy mi randizhassunk.

  1. A gyerekeink is ismerhetik már az illetőt és lehet, hogy sokkal könnyebben elfogadják, mint egy idegent. 

A gyerekeink és az ő gyerekei (ha vannak) ugyancsak könnyebben elfogadnak egy olyan új kapcsolatot, amelyben csak át kell értelmezniük valaki státuszát, mintha egy számukra idegen ember válik hirtelen nagyon fontossá az életünkben. Valószínű, hogy már korábbról ismerik őt és volt idejük megszokni, lehetnek hozzá kapcsolódó pozitív élményeik is. 

  1. Láttuk már az illetőt párkapcsolatban mással és tudjuk, mire hogyan reagál.

 Ez a pont egyesek számára kínos, de tulajdonképpen szerintem kifejezetten hasznos, ha láttuk már az illetőt más kapcsolatban. Pontosan fogjuk ismerni a gyenge pontjait, mennyire féltékeny, mennyire laza, hogyan viselkedik ellenkező neműek társaságában, mit vesz komolyan és mit nem... Viszonylag kevés meglepetés ér majd bennünket, nem lesznek drámai kiborulások, kiegyensúlyozottabb kapcsolatban élhetünk. (Ha csapodárnak ismertük, akkor remélhetőleg tisztában leszünk azzal is, hogy miattunk nem fog megváltozni.) 

  1. Biztos nem fogunk unatkozni.

 Ha hosszú évek alatt nem untuk meg egymás társaságát, akkor ez valószínűleg ez így is marad: csak még több felfedezni való vár ránk ebben az új dimenzióban. A barátainkkal a közös érdeklődési kör is összeköt, vagyis valószínű, hogy vannak olyan hobbik, amelyeket addig is szerettünk együtt csinálni, és ez a jövőben csak erősíteni fogja a köztünk lévő kohéziót.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyedulalloszulok.blog.hu/api/trackback/id/tr4817852251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása