Egyedülálló Szülők

Hogyan ne rontsuk el az első randit?

22/22 tipp

2021. június 03. - SingleParent

Folytatjuk a múlt heti randi tippjeink, hogy milyen hibákat ne kövessünk el az első találkozás során. Következzen újabb 11 tanács, mikre figyelj ha újra randizni kezdesz. 

22tipp_b.jpg

1. Ne legyünk udvariatlanok, türelmetlenek a felszolgálóval! Akkor se, ha nem tökéletesen végzi a munkáját.

2. Ne vitázzunk azon, ki fizet! A férfiak mindig ajánlják fel, hogy fizetnek, de ha a nő határozottan elutasítja, hogy ezt elfogadja, akkor ne erősködjünk. Ha csak ímmel-ámmal veszi elő a pénztárcáját, akkor viszont ne fogadjuk el, hogy fizesse a cechet. Vigyázat: attól, hogy egy nő hagyja, hogy meghívják egy italra vagy egy ebédre, még nem egyezett bele semmi másba! (Épp ezért ne menjünk túl drága helyre rögtön elsőre, nehogy úgy érezzük, hogy ezzel megvásároltuk a hölgy „kedvességét”.)

3. A randi alatt ne nézegessük a telefonunkat és csak a legfontosabb hívásokra, üzenetekre reagáljunk! A randin a partnerre illik figyelni.

4. Ne menjünk felkészületlenül, ha általában nehezünkre esik a fesztelen csevegés! Mindenki tudja magáról, mennyire jó a beszélőkéje: ha jellemzően nem jeleskedünk társaságban, akkor készüljünk fel témákkal, amelyeket bevethetünk.

5. Ne csak önmagunkról (és a bennünket érdeklő dolgokról) beszéljünk, mindig tegyünk fel kifejtős kérdéseket! És hallgassuk is végig a kifejtésüket! Ha a beszélgetőpartner elkezd beszélni valamiről, akkor tereljük vissza a társalgást önmagunkra!

6. Ne traktáljuk a másikat túl sokat se a volt kapcsolatunkkal, se a gyerekeink dolgaival, se egészségügyi kérdésekkel! Még akkor se, ha egyébként a probléma fontos és hamar tisztázni akarjuk: első randin nem ildomos ilyenekkel jönni.

7. Ne fejtsük ki, hogy számunkra milyen az ideális partner! Ha az, akivel épp randizunk, ezeknek a kritériumoknak nem felel meg, akkor máris elment a kedve a továbbiaktól.

8. Ne beszéljünk az exeinkről kéretlenül vagy, ha kérdeznek róluk, túl hosszan. Intézzük el a témát röviden, inkább a jelen lévő randipartnerre fókuszáljunk!

9. Ne húzzuk az időt! Előre úgy beszéljük meg a randit, hogy lehessen tudni, mikor lesz a búcsú: általában egy, másfél óra bőven elég az első találkozásra. Ha annyira jól éreztük magunkat, hogy mindketten folytatni akarjuk, akkor ettől persze el lehet térni, de ha egyikünk menekülne, akkor ezt sokkal könnyebben megteheti, ha eleve csak rövidebb időt beszélt meg a másikkal.

10. Ne erőltessük a puszit, csókot, ölelést búcsúzáskor! Most ez hangsúlyozottan kerülendő, a vonzalomnak ezek a megnyilvánulásai később is ráérnek.

11. Ne tűnjünk el a találkozás után! Mihamarabb jelezzünk vissza! Ha nem szeretnénk folytatni, akkor is köszönjük meg a partnernek, hogy eljött, ha szeretnénk folytatást, akkor kérjünk következő randit. Ne játszmázzunk időhúzással!

Szerintetek miket lehet még elrontani első (vagy akár sokadik) randikon?

A bejegyzés trackback címe:

https://egyedulalloszulok.blog.hu/api/trackback/id/tr3816580646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása