Egyedülálló Szülők

Hogyan ne rontsuk el az első randit?

22/11 tipp

2021. május 27. - SingleParent

Hosszú idő után már lehet klasszikus első randikat is szervezni, nyitva vannak a kávézók, éttermek, ha máshová nem, a teraszra bárki kiülhet, maszkot sem kell szabadban viselnünk. Lassan talán az időjárás is barátságosabb lesz, így semmi nem állhat a randizás útjába. Persze akik nagyon akartak, eddig is találkozhattak, de ennyire felszabadultan már régen nem. 

A gyakorlatból viszont mindannyian kijöttünk. Van, aki csak pár hónapja, egy éve, de vannak olyanok is, akik több éves házasság után mostanság fognak átesni újabb és újabb első randikon. Vagyis ránk fér pár tipp, milyen hibákat ne kövessünk el lehetőleg. A 22 tippből most nézzük meg az első 11-et.

22tipp_a.jpg

1. Ne válasszunk olyan helyet, amelyet nem ismerünk, vagy amelyen legutóbb a járvány előtt jártunk! Most semmi nem megy rutinból, tehát tanácsos előzetes terepszemlét végezni. És ha vendéglátóipari egységbe megyünk, akkor az asztalfoglalás sem árthat.1. Ne válasszunk olyan helyet, amelyet nem ismerünk, vagy amelyen legutóbb a járvány előtt jártunk! Most semmi nem megy rutinból, tehát tanácsos előzetes terepszemlét végezni. És ha vendéglátóipari egységbe megyünk, akkor az asztalfoglalás sem árthat.

2. Ne felejtsünk el telefonszámot cserélni! Hiába érintkeztünk eddig online, nem mindenkinek van mobilnete, vagyis könnyen előfordulhat, hogy akkor jut eszünkbe, nem is tudjuk elérni a másikat, ha már a helyszínen vagyunk.

3. Ne késsünk! Mivel már rég nem kellett senkivel személyesen találkoznunk, lehet, hogy rutinból nem fog menni annak kiszámítása, hogy mikor is kellene indulnunk. A késés egyik fő oka ilyenkor, hogy az embernek az utolsó pillanatban jut eszébe cipőt pucolni vagy rájön, hogy mégsem tiszta az a nadrág, amit fel akart venni. Vagyis:

4. Ne az utolsó pillanatban döntsük el, hogy mit veszünk fel!

5. Ha mégis késnénk, jelezzük időben! Nem maga a késés a legrosszabb, hanem az, ha valaki elérhetetlen vagy egyszerűen nem ír legalább egy sms-t, hogy bocsi, közbejött valami, de sietek.

6. Ne olyan találkahelyet válasszunk, ahol könnyű elkerülni egymást! És olyat se, ahol ácsorogni kell, vagy ázni-fázni, esetleg ahol kellemetlen emberek zavarhatják azt, aki előbb ér oda. Tehát megállóban, nagy forgalmú téren nem szerencsés találkozni.

7. Ne puszilkodjunk össze rutinból! Korábban egy rövidebb-hosszabb online ismerkedés utáni első randin már találkozáskor legalább egy-két puszi szokás volt, most ez még valószínűleg korai, inkább tartsunk távolságot. (Nem árt jelezni, hogy a távolságtartás nem az elutasítás jele.)

8. Lehetőleg ne menjünk önkiszolgáló helyre! Első randin ez plusz frusztrációt jelent és rengeteget lehet bénázni tálcákkal, sorbaállással, ki mit fizet történetekkel. Sokkal kényelmesebb, ha olyan helyet választunk, ahol nincs tömeg és van rendes kiszolgálás.

9. Ne válogassunk hosszasan, illetve ne akarjuk ráerőszakolni a saját választásunkat a partnerre! Ma már minden kávézónak van honlapja, simán megnézhetjük előre, mi a választék, és eldönthetjük, mit kérünk. Ha túl sokat totojázunk zavarunkban, az rossz benyomást kelthet. De főleg azt kerüljük el, hogy elvesszük a partnertől az önálló választás lehetőségét. Nagyon negatív üzenetet közvetít. Még ha a törzshelyünk is, és tudjuk, hogy ott mi a legfinomabb, a másik ember azt kér, amit akar.

10. Ne kérjünk olyasmit, amit nem lehet szépen fogyasztani! Hamburger, hotdog, pörkölt, és így tovább: kerüljük az olyan ételeket, amelyeket civilizált módon nem is lehet megenni. A kajamaradék az arcon, a ruhán, az asztalon minden, csak nem vonzó.

11. Ne vigyük túlzásba az alkoholfogyasztást! Sokan szeretnek inni randin, mert ezzel oldják a kezdeti feszültséget, lazábbak lesznek, de vannak, akik képtelenek megállni egy pohárnál. Úgyhogy jobb, ha ők egyáltalán nem is rendelnek semmilyen szeszes italt.

Következő héten folytatjuk a következő 11 tippel. Írjátok meg, ti mit gondoltok az eddig felsoroltakról. 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyedulalloszulok.blog.hu/api/trackback/id/tr3916573134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horrorpornó bábszínház 2021.05.30. 20:07:28

Jaj, de jó, nagyon hasznos tanácsok voltak!
(Lófaszt. Nem csoda, hogy szingli vagy.)
süti beállítások módosítása