Egyedülálló Szülők

Mennyiben más a téli randik világa?

2023. december 28. - SingleParent

Idén már többször esett hó, így ismét megtapasztalhattuk, milyen klassz téli programokat lehet szervezni, bár lehet, hogy a legtöbben a kényelmetlenségekre koncentráltak. De attól, hogy most éppen szürke és pocsék az idő, még nem kell lemondanunk a randizásról, legyenek azok első találkozások vagy többedikek. A lényeg az, hogy ne fázzunk, ne unatkozzunk és beszélgessünk egy jót.

telirandi.jpg

Milyen programokat érdemes ilyenkor kipróbálni?

Ha valakinek elég ideje van, és még talál havas tájat elérhető közelségben, akkor az nagyon kellemes helyszín lehet egy találkozáshoz, de tényleg csak akkor, ha nem kell rohanni, és az illető, akivel találkozunk, a hideg ellenére is szívesen tölt el egy-két órát a természetben. Sokan nem öltöznek elég melegen, ha nem tudják előre, mire készüljenek, ezért meglepetést ne csináljunk egy ilyen kirándulásból és persze ne induljunk neki nyári gumikkal sem.

Még ha kintre is tervezzük a randit, mindig legyen meg a lehetőség arra, hogy amennyiben átfáztunk (vagy csak az egyikünk fázott át), beülhessünk valahová, ahol legalább meleg ital van. Jól fog esni egy kávé, tea vagy forraltbor – utóbbi persze csak annak, aki nem vezet. Nyilván nem mindenki igényli, de ha az egyik randipartner szeretne beülni valahová, extrém udvariatlan ezt visszautasítani, kijelenteni, hogy „én nem szeretek kávézóba járni”, vagy „ez csak kidobott pénz”. Jó, ha előre tisztázzuk az ilyesmit, mert éppen elég egy ilyen mondat ahhoz, hogy a másik ember ne akarjon velünk többé találkozni.

Kellemes és hangulatos lehet egy közös séta a kivilágított városban, útba ejthetjük a karácsonyi vásárt is, csak az utóbbiban megint előkerülhet az evés-ivás témája, ami a karácsonyi vásárban viszont már tényleg szinte megfizethetetlen, ezért mindig gondoljuk át előre, egy-egy programjavaslatnak milyenek a költségvonzatai és hajlandóak vagyunk-e annyit áldozni a találkára.

Itt érdemes leszögezni, hogy a nők nagy része nem fogja jónéven venni, ha a pasi legalább az első randin nem hívja meg valamire, még ha az ellenkezőjét mondja is. Kijelentheti, hogy ő nem igényli, hogy meghívják, és talán még komolyan is gondolja, vagy éppen nem… Férfiként minimum illik felajánlani egy italt, ha mást nem is. Ez ugyan nem csak a téli randiknál fontos, de télen kevésbé működik a pusztán szabadtéri program, így valószínűleg még nagyobb hangsúlyt kap a dolog. Nem azért, mert a nők képtelenek kifizetni a saját italukat: ez egyszerűen elemi udvariasság kérdése.

Mint ahogy az is, hogy olyan helyen találkozzunk, ami a másik félnek is könnyen elérhető, biztonságos és viszonylag kényelmes.

Télen a megfelelő találkozási hely megválasztása is problémásabb, mint máskor. Még mindig rengeteg ember beszél meg találkát az utcán, hogy aztán onnan menjen el valahová a partnerével. De a nők fázósabbak, ráadásul lehet, hogy a randi kedvéért még nem is öltöznek be annyira, mint kéne. (Külön poszt témája lehetne, hogy nagykabátban és nadrágban mennyire szexi valaki, de úgy sejtem, hogy az elvált emberek többsége már van annyira érett, hogy ne az alulöltözöttséget tekintse szexinek.)

Valójában már az elveheti az ember lánya kedvét, ha télvíz idején egy férfi azt javasolja, hogy az utcán, egy huzatos téren vagy a buszmegállóban fussanak össze: kicsit sem elegáns és nem is empatikus. Ráadásul egy ilyen utcai randiról még el is késnek egyesek. Ha már feltétlen fűtetlen helyen találkozunk, férfiként illik előbb odaérni.

Ugyancsak a hideg miatt (de nem csak ezért) felmerül a kérdés, hogy az, akinek van kocsija, elmenjen-e azért, akinek nincs, főleg, ha a kocsi nélküli személy olyan helyen lakik, ahol nem túl jó a tömegközlekedés. Egyrészt ez kedves gesztus lehet, másrészt viszont egy első randin még nem szerencsés beülni egy idegen mellé az autóba. Vagyis elsőre inkább olyan helyre szervezzük a találkát, ahová tömegközlekedve is el lehet jutni, és ahonnan ki-ki a maga eszközeivel távozhat. A férfiak ne sértődjenek meg azon, hogy a nő nem bízik meg bennük látatlanban annyira, hogy beüljön melléjük a kocsiba. Hiszen még nem ismerik egymást, miért is bízna meg?

Ahogy már fentebb említettük, egyes hölgyek hajlanak arra, hogy kevésbé melegen öltözzenek fel, mint amennyire az időjárás megköveteli, de semmiképp nem érdemes azért felfázni vagy fagyoskodni, mert valakinek tetszeni akarunk. Akinek az a lényeg, hogy minél több bőrt mutassunk, azzal nem is érdemes találkoznunk. Ilyen szempontból a téli randi előnyösebb: kevesebbet számít a szexi ruha, mint a személyiség. De csinosan akkor is érdemes felöltözni, ha elvileg nem számolunk azzal, hogy majd le kell vennünk a kabátot, mert mi van, ha mégiscsak beülünk valahová…

Annyi biztos, hogy a decemberi fények és a karácsonyi készülődés különleges hangulatot biztosíthat a találkáinknak, és ha valakivel ebben az időszakban randizunk, akkor kellemes meglepetés lehet valami apró, szezonális ajándék. De nőként ne hurcoljuk a férfi partnert karácsonyi nagybevásárlásra, mert azt a legtöbben utálják. Inkább keressünk kevésbé stresszes, nem túlzsúfolt helyszíneket. Akár egy klassz kiállítás is szóba jöhet – amennyiben mindketten szeretjük az ilyesmit.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyedulalloszulok.blog.hu/api/trackback/id/tr1718280905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása