Egyedülálló Szülők

Miért olyan fontos, hogy férfiként is töltsd ki a profilodat?

2023. május 30. - SingleParent

Ha hosszú kapcsolat lezárása után és nem éppen a legjobb lelkiállapotban kezdesz ismerkedni, férfiként feltehetőleg nagyon hamar szeretnél sikerrel járni. Nem mindenki áll így hozzá, de nagyon sok férfi jelenti ki, hogy neki nincs ideje profilokkal bíbelődni, meg levelezgetni, ő azonnal találkozni akar, mert ott aztán minden kiderül.

ferfiprofil.jpg

A gond csak az, hogy a legtöbb nő nem akar azonnal találkozni (különben napi 10 randija lenne), és ha azt látják, ha valaki még a profil kitöltésére, rendes fotók választására és tisztességesen megírt levelek megfogalmazására is sajnálja az időt, akkor arra a következtetésre jutnak, hogy egy potenciális partnerre is sajnálná.

Hozzátéve, hogy az elvált anyák még talán az átlag szingli nőknél is érzékenyebbek az ilyesmire, főleg az vörös posztó számukra, mikor valaki időhiányra panaszkodik, mert általában a szingli anyának van a legtöbb elfoglaltsága.

Noha való igaz, hogy főleg idehaza még mindig az dívik, hogy a nők nem kezdeményeznek, és a férfiaktól várják az első lépés megtételét, azért az is igaz, hogy amikor a férfi ezt az első lépést ügyetlenül teszi meg, akkor a nők általában figyelmen kívül hagyják a kísérletet. Bár persze minél csinosabb valaki a képein, annál nagyobb eséllyel bénázhat büntetlenül.

De mennyit számít a külső? Minél inkább fotó-alapú a kereső, tehát folyamatosan ontja magából a különböző arcokat, annál többet nyom a latban, ki mennyire néz ki jól. Ebből két dolog következik: egyrészt a megítélésünkre 1-1 másodpercet szánnak az emberek, másrészt csak a jó minőségű fotóknak van igazán esélyük.

Ahhoz, hogy egyáltalán kapjunk reakciót a nőktől, személyes üzenetet kell fogalmaznunk és kíváncsivá kell tennünk. Érdemi kérdéssel ugraszthatjuk ki a nyulat a bokorból. A kitöltött profilt is csak akkor fogja egyáltalán megnézni, ha valamivel már előzőleg felhívtuk magunkra a figyelmét. Tekintsük ezt akár küldetésnek: próbálkozzunk különböző módszerekkel, vajon melyik válik be leginkább? (Nem egyszer láttam olyat, hogy férfiak 2-3 évig különböző társkeresőkön ugyanazt a szöveget használták. Ez azért annyira nem pozitív, hiszen az idő formál bennünket és ennek a bemutatkozásban is észrevehetőnek kellene lennie.)

Ha már sikerült valakit találnunk és elindult egy beszélgetés, akkor vajon mennyi idő alatt kellene úgy istenigazából magunk felé hajlítani a partner figyelmét? A felmérések azt mutatják, hogy ha az első 24 órában nem jegyez meg bennünket a másik ember, ha nem figyel fel ránk igazán, ha úgy érzi, hogy parkolópályára vettük, akkor nagyon hamar megfeledkezik rólunk.

Az igazán pörgős napok a nőknél egyébként a regisztráció elején, az első héten vannak, mert mindenki az új feliratkozókat nézi, azt feltételezve, hogy a többiek csak ott felejtették magukat, vagy mert így a legkönnyebb. De ez igazából azt eredményezi, hogy az interakciók 90%-a egy nő esetében az első héten történik. Vagyis ha valakit tényleg szóra akarunk bírni, várjuk meg, míg lecseng a tolongás és akkor szólítsuk meg.

A jó fotón és az értelmes bemutatkozáson kívül az is fontos, hogy kedvesen, nyitottam kommunikálunk és nyoma se legyen bennünk sértődött, agresszív hangnemnek. Aki még nem tette túl magát a válása okozta traumán, aki tele van haraggal vagy egyszerűen nem is tudja, mit szeretne, az ne vesztegesse egy másik, esetleg hasonló problémákkal rendelkező ember idejét.

Bármennyire is csalódtunk az ellenkező nemben (bár lehet, hogy nem csalódtunk, csak elmúlt a szerelem és békében szakítottunk), a frusztrációnkat ne egy randioldalon öntsük rá valakire. A kísértés hatalmas, hiszen sehol másutt nem lehet olyan gyorsan és fájdalommentesen extrém intim dolgokról beszélgetésbe elegyedni, mint egy ismerkedős oldalon. Aki megégette magát, az hajlamosabb empatikus is lenni, és talán nem szól rá olyan hamar a beszélgetőpartnerére, hogy túl sokszor emlegeti a múltját és a sérelmeit, mint valaki, aki nem rendelkezik hasonló háttérrel. De attól még nem lesz számára szimpatikus.

Az első néhány perc / óra / nap benyomásai nagyon erősek… Már azok lehetnek, ha teszünk értük. Ha csak várjuk a sültgalambot, akkor valószínűleg senkire nem leszünk hatással. Tehát mielőtt belevetnénk magunkat a sűrűjébe, dolgozzuk ki a stratégiánkat és ne sajnáljuk az időt a megfelelő előkészítsére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyedulalloszulok.blog.hu/api/trackback/id/tr8818135134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása