Egyedülálló Szülők

Mitől lehet kevésbé kínos egy első randi válás után (vagy bármikor)?

2023. április 27. - SingleParent

Az első randik gyakorlatilag garantáltan kínosak, és ezek sajnos nem lehet segíteni. Mindig lesznek olyan pillanatok, amelyekben legszívesebben másutt lennél, elsüllyednél vagy örülnél, ha valami, bármi elterelné mindkettőtök figyelmét egymásról.

Ez még akkor is így van, ha egyébként jól alakul a találka és egyértelműen tetszetek egymásnak. De attól még a kínos pillanatok menetrendszerűen megérkeznek. Vagyis ezen a tényen legfeljebb enyhíteni tudunk, teljesen kiküszöbölni nem lesz lehetséges.

elsorandi.jpg

A válás utáni első randik sem kivételek, természetesen, de minél kevesebb a gyakorlatunk, minél régebben volt ilyesmiben részünk, annál több a bénázási lehetőség.

 Milyen módszerek segíthetnek a kínos pillanatok számának csökkentésében?

  1. Alapos levelezés a randi előtt

Minél kevesebbet tudunk valakiről, annál valószínűbb, hogy kiderül: valójában nincs is miről beszélgetnünk. Ha sajnáljuk az időt a levelezésre, mert nekünk csak a személyes találka számít, akkor rengeteg iszonyatosan kínos személyes találkánk lesz olyanokkal, akikkel nem lenne érdemes összefutnunk. Vagyis a levelezés nem időpocsékolás.

  1. Egyértelmű találkozási paraméterek és pontos érkezés

Ha már azzal gondok vannak, hogy miként találjunk a randihelyszínre, akkor a megszokottnál is idegesebbek leszünk. Ha találgatni kell, vajon a sok vendég közül az étteremben melyik is az, akivel mi beszéltünk meg randit, még irritálóbb. Ha már vártál fél órát olyasvalakire, aki végül meg se jelent, akkor tudod, miről beszélek.

  1. Konfliktusos és túl mély témák kerülése

Hacsak nem tisztáztuk már levélben, hogy milyen a világnézetünk, hová tartozunk politikailag, és nem állapítottuk meg, hogy közel állunk egymáshoz ezekben a kérdésekben, ne az első randin lendüljünk bele a kormány vagy az ellenzék szidásába. Itt utalok vissza az első pontra: ha már eleget leveleztünk, akkor azt is tudjuk, hol vannak a törésvonalaink, bár bizonyos mennyiségű törésvonal esetén valószínűleg úgyse működne a kapcsolatunk, így találkozni se biztos, hogy érdemes.

  1. Exek és előző házasság kitárgyalásának mellőzése

Szinte biztos, hogy erről valamennyit már csevegtünk korábban, de ha nem, akkor az első randi biztos nem ennek a terepe. Főleg a válásunk részletezésére ne ilyenkor kerítsünk sort és kifejezetten ódzkodjunk attól a mantráról, hogy a pasik / nők már csak ilyenek.

  1. Legyenek bedobható „semleges” témáink

Ismét visszautalnék az első pontra. Ha már leveleztünk, azt is tudjuk, mi minden érdekli a partnert és milyen dolgokról vagyunk képesek értelmesen beszélgetni. Ha nagyon leülne a beszélgetés, akkor legyen a tarsolyunkban pár olyan kifejtős kérdés, amit nem lehet csak nemmel vagy igennel, illetve egy-két szóval megválaszolni.

Beszélgethetünk a munkánkról (vicces sztorikkal fűszerezve), kérdezhetjük a partnert is ugyanerről, a származási családunkról (nyilván azért es sem teljesen veszélytelen, jártam már úgy, hogy valaki szinte kiborult, mikor rákérdeztem, van-e testvére), a kedvenc szabadidős elfoglaltságunkról, utazásainkról, ételekről, italokról, kedves gyerekkori emlékekről.

  1. Ne uraljuk le a beszélgetést

A kínos csendet elkerülendő egyesek folyamatosan nyomják a sódert, a partner pedig a passzív hallgatóság szerepére korlátozódik. Rengetegszer voltam ennek akár kávézóban is fültanúja, még kívülről nézve is kínos volt. A randi célja nem az, hogy páváskodjunk, hanem, hogy a másik ember lehetőleg jól érezze magát és ez akkor szokott bekövetkezni, ha figyelmet kap, ha beszélhet. Szinte bárkit szóra lehet bírni valahogy, ha éreztetjük vele, hogy odafigyelünk rá.

  1. Válasszuk az aktív randit

Ez akkor működhet, ha már eléggé ismerjük egymást ahhoz, hogy meg tudjuk ítélni, nem lesz-e nagyon kényelmetlen például egy sportos vagy egy kalandjátékos helyzet. Van, aki szívesen mászik hegyet vagy megy el úszni első randin, mások az intellektuális kihívásokra buknak. Ha van elvégzendő feladat, akkor kevésbé esélyes, hogy kínos csöndekkel kelljen szembesülnünk. A mozizás viszont nem igazán szerencsés, mert ott az idő nagy részében csöndben kell lennünk, ráadásul félreérthető lehet: van, aki ezt az intimebb testi közeledés engedélyezéseként értelmezheti.

  1. Ne alkohollal próbáljunk lazulni!

Mivel az első randik kínosak, sokan alkohollal próbálnak segíteni magukon, de ha ezt túlzásba viszik, még kínosabb helyzetekbe kerülhetnek.

  1. Ha szeretnénk még találkozni, ezt a randi végén vagy akár közben is nyugodtan közöljük!

A legpocsékabb pillanatok akkor következnek be, amikor döntenünk kéne, hogy lesz-e folytatás, de nem tudjuk, a partner mire gondol. Egyenesen belemondani valaki szemébe, hogy nem tetszik vagy ezt hallani borzasztó kínos. Ezért sokan nem mondanak inkább semmit vagy félreérthetően fogalmaznak, esetleg közlik, hogy majd levélben jeleznek vissza. Ha egyértelműen tetszik valaki, azt már randi közben is a tudomására hozhatjuk, de ha nem tetszik, akkor ne legyünk olyan szemetek, hogy ellenkező jeleket adunk, majd eltűnünk.

Igazából az esetek csak igen kis részében szeretne mindkét fél folytatást, így elég gyakran szembesülhetünk ezzel a problémával – főleg, ha nem levelezünk eleget (első pont)!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyedulalloszulok.blog.hu/api/trackback/id/tr4718111802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása