Egyedülálló Szülők

45 fölötti nőként is van esélyed?

2022. április 07. - SingleParent

Miért terjedt el az a tévhit, hogy egy bizonyos kor fölött a nők már nem kellenek senkinek? Miért szajkózza ezt sokszor a sajtó és mi igaz belőle? A legbosszantóbb talán egyébként az, amikor pont olyanok ismételgetik ezt a tévhitet, akik éppen a nők védelmében fogalmazzák meg a véleményüket... Vagy amikor ők maguk pocskondiázzák önmagukat és fogalmaznak meg önsorsrontó gondolatokat.

45folott.jpg

Sok nő ilyen korban lép ki újra a társkereső piacra, mert együtt maradt a férjével, amíg a gyerekek nagyobbak nem lettek, vagy éppen ekkor hagyta el a férje esetleg másért (nem biztos, hogy fiatalabbért, de az is előfordul). Az esetek többségében azonban nem a férfiak döntenek úgy, hogy válni akarnak, így nem kéne azt a sztereotípiát sem terjeszteni, hogy ebben a korban a nők már nem kellenek a férjüknek.

Mindegy is, hogy ő akart válni vagy a férje, esetleg özvegyről van szó, vagy olyan nőről, aki sosem volt házas, a kérdés minden esetben hasonló: mennyire lehetnek érdekesek a középkorú asszonyok?

Azt kell mondjam, hogy sok férfi tartja őket érdekesnek. Nem csak a 60+-os korosztály tagjai. Hanem jóval fiatalabbak is. A kérdés persze az, hogy milyen szándékkal közelednek, és mennyire tartós kapcsolat reményében. De amikor arra keressük a választ, hogy a férfiak vonzódnak-e ehhez a korosztályhoz, akkor a válasz egyértelmű: nagyon is. 

Azok kivételével, akik kifejezetten családalapítás céljából keresnek partnert és még saját gyereket szeretnének, mások számára ideálisnak tűnnek a negyvenes- ötvenes éveik elején járó nők. Még a családalapításon gondolkodók is elcsábulhatnak, ha a nőnek van már gyereke és úgy gondolják, hogy azt a gyereket is szívesen felnevelnék...

Ezek a nők azonban persze elsősorban olyan férfiak számára jelentenek ideális választást, akik egyáltalán nem szeretnének saját gyereket, vagy már van nekik mástól és nem akarnak újabbat. Olyan párt is ismerek egyébként, ahol a férfi már többszörös nagyapa, de elvált a nejétől és most egy gyermektelen ötvenes nővel jár: valószínűtlen párosításnak tűnik, mégis remekül elvannak. Egy másik párnál a férfi korai negyvenes, a nő tíz évvel idősebb, már felnevelt három gyereket és elvált: a férfi nem szeretne saját utódokat, és remekül érzi magát a jóval érettebb asszonnyal, aki úgymond „tud vele bánni”, nem úgy, mint korábbi, fiatalabb barátnői.

Ezek a példák is remekül bizonyítják, hogy a középkorú nők igenis kelendőek, szó sincs arról, hogy le kéne írniuk magukat, hogy ne találhatnának megfelelő partnert akár a fiatalabb, akár az idősebb férfiak között. De persze a saját korosztályukban is, mert egy csomó, szintén elvált férfi randizik szívesen olyan nővel, aki megérti, hogy a hétvégék olykor nem jók, mert a gyerekeivel kell találkoznia, és akivel meg lehet beszélni a szokásos szülői problémákat. (Lehet gyermektelen partnerrel is ilyesmiről beszélni, de tapasztalataim szerint ők sokkal inkább hajlanak arra, hogy kéretlen tanácsokat osztogassanak olyasmivel kapcsolatban, amihez valójában nem értenek. Tisztelet a kivételnek.)

Az persze nyilvánvaló, hogy nem mindegy, ki mennyire egészséges és ki mennyire ad magára. Akinek nincs önbizalma, elhanyagolja magát, már nem képes nőként viselkedni, belesüppedt az anya / házi cseléd szerepbe, annak nem lesz esélye. De akad olyan nő is, aki örökké halasztgatja a randizás elkezdését, mert úgy érzi, még nem készült fel rá, még először le kéne fogynia, sportolnia kéne, lelkileg magához kellene térnie... Persze, azzal nincs semmi gond, ha igyekszik az ember minél jobban érezni magát a saját bőrében, de túl sokat nem érdemes várni a randizás elkezdésével. Úgyis sokáig kell majd keresgélni (szinte biztos), az idő meg csak telik. Nem kell tökéletesen kinéznünk ahhoz, hogy sikerrel járjunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyedulalloszulok.blog.hu/api/trackback/id/tr1817799525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ViCa 2022.04.18. 09:31:45

Van esély :).
"Nem kell tökéletesen kinéznünk ahhoz, hogy"...szeressünk és szeretve legyünk.
süti beállítások módosítása