Egyedülálló Szülők

A nők és barátnőik – társkeresés közben

2021. június 24. - SingleParent

Míg a férfiak ritkán osztják meg egymással a komolyabb ismerkedésre vonatkozó élményeiket, addig a nők nagyon is támaszkodnak a barátaik véleményére, igénylik, hogy megbeszélhessék velük a legújabb fejleményeket és nagyon sokszor hallgatnak is azokra a tanácsokra, amelyeket a hozzájuk ennyire közel álló társaik adnak nekik.

baratnok.jpg

Van, aki szerint egy pasi akkor lesz sikeres egy lánynál, ha elnyeri a legjobb barátnője bizalmát és támogatását. Persze ez online ismerkedés esetén azért nem úgy működik, mint offline (elég sok idő telhet el addig, amíg először találkozunk a barátnővel), de annyi biztos, hogy a férfi jól teszi, ha nem keresi a konfliktust a kiszemelt nő bizalmasaival.

Ha ráadásul kisgyerekes nőről van szó, akkor még fontosabb, hogy a barátnőt a férfi a szövetségesévé tegye. Nem mindegy, hogy az adott barátnő milyen családi állapotú. Ha jó házasságban él és vannak gyerekei, akkor hajlamos tyúkanyóként viselkedni a frissen elvált asszony mellett, ami olykor idegesítő is lehet, viszont nagyszerű szövetséges olyan szempontból, hogy rá lehet hagyni a gyerekeket, ha az újdonsült pár randizni szeretne és az apa nincs képben vagy nem igazán megbízható.

(Ebben az esetben persze nem árt a családanya barátnő férjével is jóban lenni, hiszen a gyerekvigyázás közvetetten vagy közvetlenül őt is érintheti.)

Más tészta a szingli, vagy szintén elvált barátnő, aki esetleg maga is keresgél. Lehet, hogy ráadásul hasonló korú gyerekekkel. Az ő jóindulatát például úgy nyerheti el egy férfi, ha (amennyiben igény van rá), bemutat neki egyet a szingli haverjai közül. Esetleg dupla randi keretein belül, persze, csak, ha ez minden résztvevő számára elfogadható. Szerintem kellemes úgy ismerkedni, hogy nem kell rögtön teljesen a másik emberre koncentrálni, illetve sokat számít, ha valaki kezeskedik valakiért – a net megjelenése előtt nagyrészt így ismerkedtünk és ennek még ma is nagy a divatja.

Gondok lehetnek viszont abból, ha a legjobb barátnő túlságosan ragaszkodik a lányhoz, akivel a pasi tulajdonképpen össze akar jönni. Állandóan telefonálnak egymásnak, üzeneteket küldözgetnek, bármikor felugorhatnak, és ha valami történik velük, akkor az elő mindig a másik megkeresése? Komoly akadály lehet az ilyen kapcsolat annak, aki elszokott attól, hogy intim kapcsolatban legyen egy férfival, hiszen a férfi soha nem érezheti úgy, hogy most aztán rá összpontosítanak. (Épp elég, ha a gyerekkel, gyerekekkel kell megküzdeni a figyelemért, de még a barátnő is ott van.) Előfordulhat, hogy a barátnő nem is szeretné, ha legfőbb bizalmasa újra komoly partnert találna, hiszen ezáltal ő maga elvesztené kiemelkedő státuszát. És persze lehet féltékeny is a barátnője sikerére, szerencséjére, ha ő már sokszor csalódott a férfiakban.

Bármennyire is nem szimpatikus egy férfinak a kedvese legjobb barátnője, azzal nem érdemes próbálkoznia, hogy éket ver a két nő közé. De óvatosan érdemes megpendíteni a témát, mert a női partner esetleg maga sincs annak tudatában, hogy a barátnője akadályt jelent, vagy ugyan zavarja, de olyan kis mimóza, hogy nem képes szembeszállni egy domináns, kapaszkodós személyiséggel.

(Ilyen domináns és mindig bezavaró szerepet anyák is tudnak játszani, persze, de ez a poszt most nem róluk szól.)

Sok férfi nehezményezheti, hogy a kedvese intim titkokat oszt meg akár a közös szexuális életükről is egy-két barátnőjével. Nyilván nem minden nő teregeti ki a dolgait, vannak szégyenlősebbek, visszafogottabbak, viszont igen nagy azok aránya, akik bizony nem tesznek lakatot a szájukra. Lehet ezen bosszankodni, de jobb, ha elfogadjuk, hogy ez az információmegosztás a nőknek nagyon fontos, és legtöbbször lelkileg hasznos is. (Meg nem csak lelkileg, hanem gyakorlati szempontokból is.)

Nőként mennyire vonjátok be a barátnőiteket az ismerkedések részleteibe? Volt már, hogy megbántátok, amikor valakit beavattatok? Vagy épp hálásak vagytok neki, amiért figyelmeztetett bizonyos negatív jelekre?

Férfiként milyen tapasztalataitok vannak a kedvesetek, exfeleségetek barátnőivel? És ismerkedéskor érzékelitek-e, hogy a háttérben barátnők befolyásolják a történéseket?

A bejegyzés trackback címe:

https://egyedulalloszulok.blog.hu/api/trackback/id/tr4416602598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása