Egyedülálló Szülők

Első nyaralás az új partnerrel: néhány nap gyerekek nélkül...

2022. augusztus 11. - SingleParent

Tegyük fel, randiztok már pár hónapja, voltatok párszor ebédelni, vacsorázni, múzeumban, kirándultatok, és már intim viszonyba is kerültetek egymással. Itt a nyár, és adódik a kérdés: legyen-e közös nyaralás? És ha igen (miért is ne?), akkor gyerekekkel, vagy nélkülük?

nyaralas.jpg

Tovább

Hogyan kerüljük el az állandó harcot az exünkkel?

Nem élünk már egy fedél alatt, de nem szakíthatjuk meg a kapcsolatot végérvényesen, mert a gyerekeink örökre összekötnek minket... Lehet, hogy borzasztó sok okunk van haragudni és nagyon rossz emlékeket őrzünk az exünkkel kapcsolatban, és lehet, hogy inkább ő neheztel ránk... Attól még valahogyan kezelnünk kell a helyzetet legalább addig, amíg a gyerekeink nagykorúvá nem válnak... De legtöbbször később is.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy minimalizáljuk a konfliktusokat, és minél kevesebbet füstölögjünk magunkban, illetve szidjuk a másikat a gyerekek előtt?

exfight.jpg

Tovább

A leggyakoribb veszélyforrások a válás utáni randizás kapcsán

Válás vagy szakítás után sokan hagynak fel egy ideig az ismerkedéssel... Mások azonnal belevetik magukat a sűrűjébe, bár érzelmileg valószínűleg nincsenek felkészülve arra, ami ott várja őket. Mivel nincs két egyforma ember, nem lehet tudni, kinek mi tesz igazán jót. Olykor nem árt egy kicsit kitombolni magunkat, még ha közben újabb sebeket szerzünk is. Csak legyünk rá felkészülve, hogy nem lesz egyszerű azokat sem feldolgozni.

 randivalasutan.jpg

Tovább

"Nagyon nehezen viselem a megcsalást. Szerintem ebben a korban ez már automatikusan adódik"

Tomi 44 éves egyedülálló apuka, aki tinédzser gyerekével él. Szeretne ismerkedni, de a féltékenység, a korábbi tapasztalatai miatt sűrűn megmérgezi a kapcsolatait a kényszeres aggódás és túlgondolások miatt. 

olvasoilevel_ffi.jpg

Tovább

Egy elvált férfi számára sose az új asszony az első?

Sok nő fejében létezik az a fajta tündérmese, amely arról szól, hogy ő megtalálja az igazit és a férfi számára attól fogva ő lesz az első helyen, semmi nem veheti el tőle ezt a pozíciót. Sokan úgy gondolják, hogy egy párkapcsolatban ennek így kell lennie, és kevesebbel nem érheti be az, aki ad magára – bármit is jelentsen az, hogy valaki ad magára. Mindenesetre sokan hajlamosak presztízskérdést csinálni abból, hogy ők legyenek az elsők...

noelso.jpg

Tovább

Örülj, ha a pasidnak vannak barátai!

Ritkán kerül szóba szempontként egy ismerkedésnél, hogy a lehetséges partnernek vannak-e barátai és azokkal milyen a viszonya, milyen régen tartanak ezek a barátságok, egyáltalán fontosak-e a számára. Pedig rengeteg érdekes dolgot meg lehet tudni abból, hogy egy férfinak milyen a kapcsolati hálója, mennyire lojális, mennyire segítőkész, milyen programokban vesz részt a haverjaival.

ferfibari.jpg

Tovább

Útmutató igazán egyedülálló szülőkhöz

Noha Tolsztoj szerint minden boldog család egyforma, a boldogtalan családok viszont más és más módon boldogtalanok, a valóság az, hogy nincsenek egyforma családok se a boldogok, se a boldogtalanok között és az egyszülős családok is nagyon sokfélék lehetnek. De így is van egy elég jelentős törésvonal az igazi egyszülős család és a különélő kétszülős család között: előbbiben tényleg minden teher egyetlen emberre hárul. Most róluk lesz szó.

egyeszuloscsalad.jpg

Tovább

Mikor anyaként arra vágysz, hogy egy határozott férfi megnevelje a fiadat...

Gondolom, sok egyedülálló fiús anyának ismerős az érzés: az apa sehol, vagy nem nagyon lehet rá számítani, kivonta magát a családból, de esetleg már a házasság /együttélés alatt se foglalkozott a fiával, fiaival... Egy anyának meg borzasztó nehéz egyszerre több szerepet játszania, és a keménykezű / határozott apáét sokan nem is vagyunk képesek előadni. Ilyenkor nagy a kísértés, hogy olyan partnert keressünk, aki erre alkalmas.

apafigura.jpg

Tovább

Miért jó, ha először barátok vagyunk és csak utána jövünk össze?

A gyors ismerkedések világában a barátságból kifejlődő szerelem elképesztő lassúnak, komótosnak, macerásnak tűnhet, ugyanakkor számos előnye is van. Ha van olyan ember az életünkben, akivel egy húron pendülünk, és olykor elgondolkozunk azon, vajon milyen lenne randizni vele, akkor érdemes ebbe az irányba terelni a dolgokat.

bara_tokszerelem.jpeg

Tovább
süti beállítások módosítása