Egyedülálló Szülők

"Nagyon nehezen viselem a megcsalást. Szerintem ebben a korban ez már automatikusan adódik"

2022. július 21. - SingleParent

Tomi 44 éves egyedülálló apuka, aki tinédzser gyerekével él. Szeretne ismerkedni, de a féltékenység, a korábbi tapasztalatai miatt sűrűn megmérgezi a kapcsolatait a kényszeres aggódás és túlgondolások miatt. 

olvasoilevel_ffi.jpg

Olvasói rovatunkban az egyedülálló szülőket érintő helyzeteket az ő szemszögükből is szeretnénk bemutatni nektek. Ezen a fórumon minden érintett megoszthatja történetét és tapasztalatát, így segíthetjük egymást, és tanulhatunk az esetleges hibákból, kutatva a lehetőségeket.

Neked is van hasonló történeted, élményed, ami az egyedülálló szülők kapcsolati igényeivel/társkeresésével kapcsolatos, vagy csak válaszolnál Tomi történetére? Küldd el a véleményed vagy saját tapasztalataid, akár név nélkül, vagy álnéven, és a legérdekesebbeket megosztjuk a blogon. Leveled erre a címre küldd el: padaamblog@gmail.com

"Tisztelt Blog! Nem vagyok megszállott társkereső, de mivel itt a nyár, jó lenne egy hasonló helyzetben lévő nővel megismerkedni. Rólam: 44 éves férfi vagyok, egy tinédzser gyerekkel. Az anyja külföldön, évente 2-3 alkalommal látjuk, de neki már teljesen más, külön élete van.
Sajnos a féltékenység, a korábbi tapasztalataim miatt, gyakori jelenség a kapcsolataim során. Értelemszerűen a kényszeres aggódás és túlgondolások miatt. Ilyen vagyok (lettem) nem tehetek róla. Nagyon nehezen viselem a megcsalást. Szerintem ebben a korban ez már automatikusan adódik.
Sajnos korábban beleestem a kapuzárási pánik egyik leggyakoribb hibájába, amikor belementem egy nálam jóval fiatalabb nővel egy viszonyba. Ő kezdeményezett. Nem tartott sokáig, kipróbált. Nem én szakítottam vele, annak ellenére, hogy folyamatosan irányítani akart, a gyerekemet levegőnek nézte, mondta, hogy mit csináljak a testemmel, gyúrjak, sorolta az igényeit, ezeket mind elnéztem neki, mert elvarázsolt. Át akart formálni, miközben a vele egykorú haverjaival járt el szórakozni, velem nem égette magát, gondolom. Aztán rájöttem, hogy ebből már kinőttem.

Habár a boldogságról nem akarok lemondani, mégis vannak már szűrőim... szilárdan tudom, hogy akit keresek, hozzám hasonló sorsú, el tudnám fogadni a gyerekével együtt. Egy valamit kifogásolnék csak, hogy a gyerek apjával ne tartson fenn túl intenzív viszonyt, de ez már részletkérés.
Szeretnék elkezdeni eljárni újra szórakozni valakivel, bár korábban sem voltam annyira oda a hangoskodásért, de vannak értelmes programok is. Örülnék, ha jönne velem valaki, akit idővel akár a páromnak is nevezhetnék. Nekem nem okozna gondot, és őt se fenyegetné veszély, mivel nincs szükségem "férfias vedelésre", kulturáltan szórakozni, akár táncolni, iszogatni szeretnék. Ez szerintem nem túl nagy álom, és tudom, hogy vannak nők, akik hasonlóban gondolkodnak, és keresnek engem, csak még nem akadtunk egymásra, hogy egyeztessük igényeinket : )

Köszönöm a megosztást!"

Mit gondoltok? Írjátok meg a kommentben, vagy ha van a témához kapcsolódó saját történeteket, küldjétek el a padaamblog@gmail.com címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyedulalloszulok.blog.hu/api/trackback/id/tr9217887849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bordon 2022.07.23. 11:00:07

@Burgermeister: Egy sótlan, nagy nulla személyiségű, béta, egyedülálló apa keresi azt a nőt, aki pont ilyenre vágyik és van egy gyereke, akit egyedül nevel. Mintha ez utóbbi bármire is garancia lenne. Mintha az egyedülálló anyák zöme nem lenne összeférhetetlen, férfigyűlölő, valaki által felcsinált selejt. Az, hogy valakit otthagyott a kölykével a gyerek apja, nem garancia, hogy összeillik majd a posztolóval.
Javaslom, hogy ne korlátozza be magát ilyen elképesztően szűk keresési paraméterekkel, mert így válogathat mondjuk 5 jelöltből.
Nyugodtan lehet fiatalabb nőkkel ismerkedni, nem mind hibbant bulihuligán picsa.
Azt el lehet felejteni, hogy a nő az exével ne nagyon tartsa a kapcsolatot meg azt is, hogy a posztoló gyerekét sajátjaként kezelje.

A megcsalás miatti rettegés, féltékenykedés legjobb ellenszere, ha az illető elkezd maga kifelé kacsintgatni, nőket hajtani. Máris lesz más, ami kitölti az agyát, amin konspirálhat, amit rejtegethet.

Almandin 2022.07.23. 13:48:03

Jó kérdés, hogy le van-e zárva a gyereke anyjával a kapcsolat? Rendezetlennek tűnik a dolog. Lehet, hogy nős, a feleség külföldön, ritkán találkoznak és szexhiánya van. Tud erről az asszony? Vagy mindketten külön-külön élik világukat? Ha nyitott a kapcsolat, nem baj, de ha nem, akkor titkos félrelépéseik vannak. Eleve nehéz úgy társat találni, hogy ilyen zavaros a háttér. Szeretőt lehet, de komolyabb kapcsolatot már nehéz.
Önmagában egyébként nem probléma egy fiatalabb partner, van olyan, akivel összeillhet a posztoló. Aki meg szégyelli, hogy idősebb a párja, azzal nagy baj van, olyannal nem érdemes komolyan kezdeni.
A posztolónak lehetnek szorongásos zavarai, a kényszeres túlaggódás erre utaló jel lehet, meg hajlamos lehet arra, hogy elnyomják. Ez utóbbira az utal, hogy a volt fiatalabb partner szabályosan uralkodott rajta. A szorongásos problémákat nem árt pszichológussal rendezni, mert nemcsak a párkeresést nehezíthetik meg, hanem pl. a kamasz gyerekét is túlféltheti, ami a gyerek személyiségére is negatív hatásokkal járhat.

Almandin 2022.07.23. 13:50:31

@bordon: Te megint kitettél magadért mások gyalázásában. Lenullázod a posztolót, de a gyereküket egyedül nevelő nőket is. Méretes nárcisztikus személyiségzavarod van.
Bezzeg te, te más vagy, jobb, különb, vonzóbb, ezt mindig ilyen burkoltan kell mások tudomására hoznod! Ritka gusztustalan személyiséged van, hernyókám.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.07.23. 18:18:32

@Almandin: Ő elégedett a partnerével, az ötcombú asszonnyal. :-))

bordon 2022.07.24. 09:44:09

@Almandin: Cicivirág! Én épkézláb tanácsokat adtam a posztolónak (akkor is, ha kamu a poszt).
1. Ne higgye a posztoló, hogy csak mert valakit elhagyott a pasija és ott áll egy gyerekkel, majd emiatt összeillik vele. Az, hogy szomorú dolgok, tragédiák történnek egy emberrel, nem jelenti azt, hogy jó ember, szeretetreméltó stb. Ez vonatkozik a posztolóra meg az általa keresett elvált, egyedülálló anyákra is.
2. Ha a posztoló beállít 8 paramétert keresés során, akkor lehet, hogy sose talál olyat, aki ezeknek megfelel. Jó embert, partnert kellene keresni, nem egy valamilyen szűk szempontoknak megfelelő embert. Az ember a lényeg, nem az, hogy egyedülálló anya legyen.
2. Azt el lehet felejteni, hogy az új nő majd elfogadja a posztoló kölykét. Ezt elvárni nem lehet. Az még a jobb vonal, ha csak ignorálja a gyereket. Nem az övé, ha kialakul valami pótszülői kapcsolat a gyerekkel, az rendben van, de ilyen elvárással indulni nem lehet.
3. Az, hogy a nő az exével nem tartja a kapcsolatot, az általában annyit jelent, hogy egy agresszív alkoholista állat volt, börtönben ül vagy a nő volt egy utolsó kurva vagy mindkettő ÉS gyerektartást nem fizet, mert nyom nélkül felszívódott. Biztos van kivétel, de általában az, hogy a gyerek apja nincs jelen, az negatív dolog.

Én veled ellentétben normális tanácsokat adtam.
A posztoló ne egy x pontos listával a kezében válogasson, hanem menjen ki az életbe, legyen jóban nőkkel és majd kialakul. Az se baj, ha 3-4 laza kapcsolat után találja meg az igazit. Nem tartozik senkinek semmivel, de egyedülálló apaként nem is várhatja el senkitől, hogy minden általa diktált feltételnek megfeleljen, nem ő van abban a pozícióban, hogy feltételeket szabjon.

bordon 2022.07.24. 09:55:05

@Almandin: Ismét sikerült nulla hasznos tanácsot adni kommentedben. Megszoktuk tőled. Folyton hozzáköltesz a történethez, hogy a pasi valójábaj titkos kapcsolatot keres a külföldön élő asszony mellett, csak hogy gyalázhasd, gyanúsítgathasd őt. Leírta, elhagyta őket asszonypajtás, nincs jelen az életükben.
Aztán jössz az általad unalomig ismételt pszichológus témával. Nyilván menjen el mindenki egy bölcsészhez beszélgetni az életéről, mert egy bölcsész aztán tudja...

Almandin 2022.07.24. 13:15:06

@bordon: Projekció a köbön, amit csinálsz. Amúgy te vagy, aki gyalázol másokat, nem én. Én nem neveztem a posztolót nullának, a gyereküket egyedül nevelő nőket felcsinált selejteknek, az te voltál. Bizonyos dolgokat feltételezni a poszt alapján nem gyalázkodás.
Amúgy cicivirágnak nevezni egy nőt szintén bunkó, primitív szokás. Melyik kocsmában szedted össze ezt a kifejezést, Örömhernyó? Lebuktat a szokásos bölcsészgyalázó szöveged is, te csak a természettudományos és gazdasági diplomát becsülöd, erről is sokat beszélgettünk már. Akár czerka, akár karandash, akár valamelyik más nickeden írogattál.

Jozef Pockna 2022.07.24. 17:27:34

Abban igaza van nem kell a f..z ex oda. Jon felveszi a kolkot azt megy csokolom. Nem kell pofazgatni eveket a gyerek(ek)rol akkor kellett volna mig egyutt voltak. Ennyi. Lattam hogy tesz tonkre egy jo kapcsolatot is az ilyen helyzet. Persze mas ha ivo haverok vagytok az exel...

Jozef Pockna 2022.07.24. 17:34:15

Bar akkor a fene se tudja melyikotok a fater ugye???
süti beállítások módosítása