Egyedülálló Szülők

"Én kijövök az exével, de valahogy úgy érzem, mintha az unszimpátiám látszódna, és ezt tudja is, mármint, hogy csak elviselem, de nem tartom sokra." 

2021. november 18. - SingleParent

Ferenc új kapcsolatába bekavar a hölgy expárja, aki nem is éppen egy mintaapa, és úgy tűnik sikeresen próbálja visszatornászni magát gyermeke anyja közelébe. Menni vagy maradni lenne a jobb döntés?

olvasoilevel_ffi.jpg

Olvasói rovatunkban az egyedülálló szülőket érintő helyzeteket az ő szemszögükből is szeretnénk bemutatni nektek. Ezen a fórumon minden érintett megoszthatja történetét és tapasztalatát, így segíthetjük egymást, és tanulhatunk az esetleges hibákból, kutatva a lehetőségeket.

Neked is van hasonló történeted, élményed, ami az egyedülálló szülők kapcsolati igényeivel/társkeresésével kapcsolatos, vagy csak válaszolnál Ferenc történetére? Küldd el a véleményed vagy saját tapasztalataid, akár név nélkül, vagy álnéven, és a legérdekesebbeket megosztjuk a blogon. Leveled erre a címre küldd el: padaamblog@gmail.com

Íme Ferenc sztorija:

"27 éves férfi vagyok. Összejöttem egy kb. velem egyidős nővel. A viszony május vége óta tart. Na most neki van egy exe, akit párszor volt szerencsém látni, és nem alakult ki róla túl jó véleményem. A gyerek miatt tartják a kapcsolatot, amivel nincs is gondom. De az illető füvezik és az éjszakai életben is otthonosan mozog, mert valami zenekarban trombitás. Nekem nagyon nem apaszerű, nem egy jó minta a gyereknek.  

Viszont most a barátnőm azt pedzegeti, hogy talán megpróbálják ők ketten mégis, újra.  Ezt adagolva közölte, de már voltak jelek: Bedobtam egy programlehetőséget, ő rábólint, én rászervezek, erre az utolsó pillanatban lemondja, mert az exe igényt tart rá.
A fia szereti az apját, de egyszer mondott nekem egy olyat, amitől majd hanyatt estem: „te is lehetnél az apukám”. Ezt kétféle módon tudtam értelmezni: „IS” – hogy a jelenlegi helyett, VAGY: a jelenlegivel párhuzamosan. Tandemben.

Én kijövök az exével, de valahogy úgy érzem, mintha az unszimpátiám látszódna, és ezt tudja is, mármint, hogy csak elviselem, de nem tartom sokra. 
Itt nem az a kérdés, hogy ki a hibás, sokkal inkább az, hogy milyen szerepem lesz / lehet a jövőben nekem ebben a felállásban. De az ex mindig prioritást fog élvezni, aminek fordított esetben örülnék, mármint ha a volt nőm udvarlója lekopna.
Régebben még úgy voltam vele, hogyha a barátnőm éjjel háromkor felhívna, hogy szüksége van rám, akkor azonnal ugrok. Ez az érzés már nincs bennem. Most várok, vagy mindezt megbeszélem a barátnőmmel... és valahogy lezárjuk. De ha már itt tartunk, szerintem én sokkal jobb apakép lennék a gyerekének, mint a lump exe. Sokkal.Szép napot: Ferenc"

Mit gondoltok? Írjátok meg a kommentben, vagy ha van a témához kapcsolódó saját történeteket, küldjétek el a padaamblog@gmail.com címre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyedulalloszulok.blog.hu/api/trackback/id/tr6816758498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeme közé, laposan! 2021.11.19. 15:09:15

Ember, a szemedbe mondták, hogy lehet, hogy megpróbálják ismét együtt, újra... Vajon milyen szereped lehet ebben? Gyertyatartó? 27 évesen ekkora hülye vagy? Menj, keress valaki mást, különben sem kell más gyerekét nevelgetni, ritkán jön ki az jól.

Motorogre 2021.11.19. 15:35:31

Az nagyon korrekt hogy felelősséggel vagy a barátnőd gyermeke iránt - ritkaság, gratula.
De a párkapcsolatot nem a korrektség tartja össze - tehát alaposan gondolt meg !!!

Heptihopter 2021.11.19. 16:20:26

27 évesen ne más gyerekét nevelgesd, pláne ne ilyen nőjét aki semmibe vesz. Lépj és keress gyerektelen nőt.

Örömhernyó 2021.11.19. 16:46:01

@Heptihopter: Így van, ha együtt is marad a nővel a posztoló, akkor nevelhet egy kakukkfiókát.
A nő és a gyerek is nyilván a korábbi pasit, apát tartja többre, mert a genetika, a vérrokonság nem felülírható. Tökmindegy a posztoló milyen jó apafigurának hiszi magát, nem lehet jobb a gyerek szemében, mint a saját apja. Elvégre az apa nem bántalmazó, nem egy pedó, nem egy erőszakos alak, csak épp lazán veszi az egészet. Talán ezért is vonzó ő a nő szemében. Jujj, füvezik, ki hitte volna, hogy felnőtt emberek könnyűdrogot fogyasztanak néha! Ez a gyerekre semmilyen hatással nincs, esetleg a füves apuka jobban megöleli, empatikusabban áll hozzá, jobban félti. Mert a fű ilyenné tesz. Ha inna az apa, az lenne az igazi probléma. De ahhoz se sok köze lenne a posztolónak.

A legnagyobb hiba, amit a posztoló elkövethet, az az, hogy elkezd egy idegen gyerek kegyeiért versengeni az apával. Mire jó ez? Van pár milliárd gyerek a világon, egyikhez sincs köze a posztolónak, miért pont ezt az idegen gyereknek akar ő példaképe lenni?

27 évesen tényleg a saját életét kellene élnie a posztolónak, egyre fogynak a korban hozzá illő nők, megállapodnak, szülnek másoknak gyerekeket. A posztoló le fog maradni egy valóban neki való lányról, mert egy érzelmileg és biológiailag foglalt, elkelt nő után fut.

pizo 2021.11.19. 17:31:49

27 évesen nézz másik nő után, aki független, nem volt még házas és nincs gyereke. 33 évesen lettem apa, és úgy érzem nem késtem le semmiről sem. És soha nem fogsz tudni a gyereknél a saját apja elé helyezkedni. Legyen hát saját gyereked.

Zoli
süti beállítások módosítása